Najčitanije

Na osnivačkoj skupštini Sindikata sudstva Crne Gore za predsjednika je izabran Nikola Ćipović, saopšteno je iz te organizacije.

Na Skupštini je, između ostalog, usvojen Statut Sindikata i izabrano sindikalno rukovodstvo.

“U narednom periodu novoizabrani Sindikat imaće za cilj da kroz partnerski odnos sa poslodavcem i Vladom Crne Gore, pregovara o načinima unapređenja statusa i materijalnog položaja zaposlenih u sudstvu”, navodi se u saopštenju.

To, kako se dodaje, podrazumijeva zalaganje za bolji ekonomsko-socijalni status, rješavanje stambenih pitanja, adekvatno korišćenje godišnjih odmora, potrebne rehabilitacije, kao i pružanja podrške i pomoći članovima ove organizacije.

“Odluka o osnivanju sindikata sudstva donijeta je jednoglasno, na sjednici na kojoj su prisustvovali 12 sindikalnih organizacija koje čine 70 odsto sudstva. I ovim putem pozivamo ostale sindikalne organizacije sudstva da nam se priključe u ostvarivanju ciljeva i zadataka koji će doprinijeti poboljšanju položaja zaposlenih, a samim tim i efikasnosti crnogorskog pravosuđa”, poručeno je iz novog sindikata.